Het-woonplein.nl

Huis-en tuin ideeën woonwinkel en tuincentrum

Home

Gespoten purschuim potentiële sluipmoordenaar

Gespoten purschuim, al jaren een populaire manier om woningen energiezuiniger te maken, ligt onder vuur.

Uit onderzoek van Cobouw blijkt dat niemand de daadwerkelijke gevaren voor woningbezitters in beeld heeft, terwijl de kans op chronische klachten nooit is uitgesloten.Ook het gecertificeerde stelsel blijkt niet waterdicht. Onduidelijke risico’s, isolatiebedrijven die zich niet aan de veiligheidsregels zouden houden, zieke bewoners die in stacaravans wonen, omdat ze niet meer in hun geïsoleerde woning mogen. De SP wil naar aanleiding van de eerste artikelen in debat met de minister.


Cobouw bezocht en interviewde de afgelopen maanden een aantal van de getroffen mensen wier leed tot op de dag van vandaag bij velen onbekend is en onbegrepen. Onder wie de inmiddels overleden volkszanger Gert Timmerman. Zijn dood wordt in verband gebracht met het populaire, maar al jaren omstreden isolatiemateriaal.
Cobouw blijft de komende weken aandacht schenken aan dit onderwerp met interviews met oud-verwerkers, onderzoekers van TNO en achtergrondverhalen. Ook op de uitnodiging van Pluimers om de werkwijze met eigen ogen te aanschouwen zal Cobouw ingaan. Het onderzoek komt inmiddels in twee artikelen naar voren op Cobouw.nl. Deze zijn hieronder met een link vermeld. Dit dossier zal nog worden uitgebreid.


‘Isolatiebedrijven schenden regels gespoten purschuim’: https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/1/isolatiebedrijven-schenden-regels-gespoten-purschuim-101256797
Gespoten purschuim potentiële sluipmoordenaar:
https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/1/gespoten-purschuim-potentiele-sluipmoordenaar-101256784

Het-woonplein.nl is onderdeel van :

 

logowinkel  logo info nederland mollogo